Міністр економіки обіцяє проект бюджету до 20 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки обіцяє проект бюджету до 20 грудня

Казна та Політика
204
Проект державного бюджету України на 2015 рік буде представлений до 20 грудня, і тоді ж будуть представлені прогнозні макропоказники розвитку країни, заявив в ході брифінгу в Кабінеті міністрів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.
«Бюджет має бути до 20 грудня, прогнози будуть разом з бюджетом. Як тільки цифри будуть готові, ми відразу їх представимо», – сказав міністр.
Раніше міністр фінансів Наталія Яресько також зазначала, що проект бюджету на 2015 рік має бути поданий до парламенту не пізніше 20 грудня.
У той же час, за пропозицією прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, бюджет повинен бути розрахований на основі нового Податкового кодексу, затвердження якого також очікується до кінця грудня поточного року.
Уряд обговорює з Міжнародним валютним фондом два сценарії для держбюджету на 2015 рік: падіння ВВП на 4,5% при інфляції 13,4% і падіння ВВП на 2,4% при інфляції 11,5%, при цьому Мінфін пропонує дотримуватися більш песимістичного сценарію, щоб не мати потім проблем з бюджетним дефіцитом і боргами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас