У швидкісних поїздах «Інтерсіті +» вже майже рік не працює інтернет - причина невідома — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У швидкісних поїздах «Інтерсіті +» вже майже рік не працює інтернет - причина невідома

Технології&Авто
629
У швидкісних поїздах «Інтерсіті» і «Інтерсіті +», які курсують між найбільшими містами України, вже майже рік (з лютого 2014-го року) не надається послуга доступу до мережі інтернет
На сайті, присвяченому поїздам «Інтерсіті», де існує розділ відгуків про роботу цієї категорії залізничного транспорту, відсутність інтернету є однією з головних причин для нарікань з боку пасажирів.
Причина повного припинення доступу до мережі інтернет у поїздах категорії «Інтерсіті» на такий тривалий термін невідома. За цей час ніяких офіційних коментарів з цього приводу ні перевізник ДП «УЗШК», який є власником потягів «Хюндай» і «Шкода», ні керівництво «Укрзалізниці» не надавало.
Як повідомлялося раніше, в рамках державної програми підготовки до Євро-2012 на маршрутах поїздів «Інтерсіті», введених «Укрзалізницею» між містами Київ-Львів, Київ-Харків та Київ-Донецьк, було збудовано та розгорнуто мережу широкосмугового радіодоступу, що працює за технологією Wi -Max. Мережа призначалася для надання послуг передачі даних і доступу в інтернет пасажирам швидкісних електропоїздів категорії «Інтерсіті» і технічним службам «Укрзалізниці» на маршрутах.
Її загальна довжина становить майже 1500 км, мережа складається з 260-ти базових станцій бездротової передачі даних. На поїздах розміщені приймачі, які отримують сигнал з цих базових станцій. Безпосередньо в поїзді доступ до мережі інтернет для пасажирів здійснюється за технологією Wi-Fi.
Будівництво радіомережі було розпочато в лютому 2012 року. Спочатку пасажири швидкісних електропоїздів «Інтерсіті +» могли отримати доступ до мережі інтернет в тестовому режимі. Згодом пасажири 1 класу отримали можливість доступу до інтернет у поїздах як додаткову безкоштовну послугу, включену у вартість проїзду, а пасажири 2 класу – на платній основі.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас