Президент Ірану оголосив про "нафтову змову" проти всього ісламського світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Ірану оголосив про "нафтову змову" проти всього ісламського світу

Енергетика
5952
Президент Ірану Хасан Рухані пояснив різке падіння цін на нафту є політичною змовою. У своїй заяві він наголосив, те, що відбувається на нафтовому ринку “обумовлено політичною мотивацією” і є “змовою проти інтересів регіону, мусульманських народів і всього ісламського світу”.
Представники Тегерана вимагають від Організації країн-ескпортеров нафти (ОПЕК) скорочення видобутку нафти для того, щоб її ціна знову почала зростати. Тим часом ОПЕК на листопадовому засіданні зберегла квоти на видобуток на колишньому рівні, розраховуючи на те, що ринок стабілізується самостійно.
У перекладі Associated Press Х.Рухані зайшов ще далі, заявивши про “зраду мусульманських інтересів”. На думку експертів, цей випад спрямований у бік Саудівської Аравії, яка заперечує проти зниження видобутку.
Економіка Ірану, залежна від експорту нафти, постраждала від падіння цін на світових ринках. Наприкінці жовтня Х.Рухані говорив про скорочення нафтових доходів країни на 30%. З червня нафта подешевшала більш ніж на 40%, ціна Brent опустилася нижче $66 за барель, WTI – нижче $63.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас