ЄС буде прагнути до прискорення будівництва південного газового коридору з родовищ Каспію до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС буде прагнути до прискорення будівництва південного газового коридору з родовищ Каспію до Європи

Енергетика
891
Європейський союз буде прагнути до прискорення будівництва південного газового коридору, покликаного доставляти до Європи газ з родовищ Каспійського моря, заявив заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович.
“Доставка каспійського газу до ЄС дуже важлива для диверсифікації маршрутів і джерел енергії”, – підкреслив він на прес-конференції за підсумками засідання Ради ЄС на рівні міністрів енергетики у вівторок.
“Я проінформував міністрів про свої зустрічі в Баку і Астані, які провів з метою прискорення будівництва південного газового коридору, – повідомив М.Шефчовіч. – Від азербайджанської сторони я отримав дуже ясні запевнення, що Азербайджан буде працювати за графіком, він дуже зацікавлений у своєчасній реалізації проекту доставки каспійського газу до кордону ЄС. Співрозмовники попросили нас допомогти в координації європейської частини цього газового коридору”.
“Ми сьогодні обговорили ідею створення спеціального ініціативного комітету, щоб виявити проблеми і вирішити їх на технічному, а при необхідності і на політичному рівні”, – зазначив він.
Він нагадав, що південний газовий коридор – це не нова ідея, а вже реальний процес. Запуск проекту відбувся у вересні, а нинішні переговори в Баку свідчать, що терміни будівництва дотримуються. Те ж саме – з боку Туреччини.
“Я отримав запевнення Азербайджану і Туреччини в тому, що це важливий для них проект, і вони хочуть завершити його вчасно”, – сказав М.Шефчовіч.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас