Київ і Варшава готові до кінця року спростити візові режими - МЗС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ і Варшава готові до кінця року спростити візові режими - МЗС України

Казна та Політика
1274
Україна і Польща проводять консультації з метою подальшого спрощення візового режиму, повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.
На брифінгу у вівторок Е.Перебійніс повідомив, що 4-5 грудня у Варшаві відбулися українсько-польські консульські консультації на рівні керівників консульських служб МЗС двох країн.
У ході консультацій підтверджена готовність сторін до підписання другого протоколу до угоди між Україною та Польщею про правила місцевого прикордонного руху до кінця року.
Протоколом передбачається, що жителі прикордонної зони отримуватимуть дозволи на спрощений перетин кордону з правом перебувати в прикордонній зоні іншої держави до 90 днів кожного разу з дати перетину кордону.
Вартість прийому і розгляду першої заяви становитиме EUR20, а наступні дозволи видаватимуться безкоштовно.
В протокол додані чотири населені пункти України, на жителів яких поширюватиметься дія документа.
Крім того, з польською стороною досягнута принципова домовленість про початок переговорів про суттєве розширення смуги місцевого прикордонного руху.
Прийнято також рішення про початок видачі громадянам України, у яких вже були короткострокові туристичні візи, багаторазових шенгенських віз терміном дії два роки (за умови наявності у них не менше 2 шенгенських віз).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас