Місцеві бюджети більше не будуть прив'язані до дати прийняття закону про держбюджет України - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місцеві бюджети більше не будуть прив'язані до дати прийняття закону про держбюджет України - Мінфін

Казна та Політика
313
В рамках реалізації програми з бюджетної децентралізації обласні ради зможуть щорічно готувати і затверджувати місцеві бюджети не пізніше 25 грудня без прив’язки до прийняття закону про державний бюджет України на відповідний рік.
Як повідомив перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський в ході наради з обговорення основних положень законопроекту “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо бюджетної децентралізації)” у Києві в понеділок, якщо прийняття держбюджету на відповідний рік буде затягуватися з якихось причин, то вже після його прийняття у регіонів буде можливість свої показники підкоригувати.
“Ці зміни призведуть до того, що місцеві бюджети більше не будуть прив’язані ні в часі, ні в показниках до прийняття закону про держбюджет України. …. В незалежності від того буде прийнятий чи ні закон про держбюджет України на відповідний рік, у місцевих бюджетів буде можливість не пізніше 25 грудня затвердити і прорахувати власні бюджети, в тому числі і за обсягами дотацій і трансферів з держбюджету, які повинні бути перераховані “, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас