У Харкові через борг за воду позбавляють авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові через борг за воду позбавляють авто

Казна та Політика
1280
Щоб у Харкові не виникли перебої з водою, а підприємства могли розрахуватися з боргами, комунальники продовжують боротьбу зі злісними неплатниками. Так, за холодну воду городяни заборгували близько 160 млн грн, а за гарячу та опалення – 806 млн. Тому комунальники змушені вдатися до крайнощів і забирати у боржників автомобілі.
За словами директора юрдепартаменту “Харківводоканалу” Владислава Кашина, органи виконавчої служби отримали доступ до реєстрів ДАІ, і машину неплатника оголошують в розшук, після чого інспектори зупиняють авто і відправляють його на штрафмайданчик. До слова, в 2014-му за рішенням суду в розшук оголосили вже 120 машин. А під час останнього рейду комунальники та представники виконавчої служби вирушили додому до харків’ян, які заборгували за воду 17 000 і 10 000 грн. У першому випадку автовласник, не бажаючи залишитися без машини, тут же погасив борг, а в другому авто все ж завантажили на евакуатор.
Безумовно, у неплатників є час, щоб погасити борг і повернути своє майно.
“Виконавці відкривають провадження за рішенням суду і дають час на добровільне виконання. Якщо боржник не виконує його в цей термін, виконавець накладає арешт на все майно неплатника, в тому числі і на автомобіль. Через п’ять днів експерт оцінює машину, сторонам надсилається повідомлення, і автомобіль продають. Повернути майно боржник може на будь-якій стадії до реалізації, сплативши виконавчий збір – 10% боргу за невиконання рішення суду “, – пояснює заступник начальника Орджонікідзевської виконавчої служби міського управління юстиції Олена Нікуліна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас