ДФС сподівається на ухвалення закону про податковий компроміс вже на цьому тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС сподівається на ухвалення закону про податковий компроміс вже на цьому тижні

Казна та Політика
840
Державна фіскальна служба (ДФС) України сподівається, що вже цього тижня буде прийнятий закон про податковий компроміс, який передбачає добровільне уточнення недоплачених податкових зобов’язань платниками податку на прибуток та податку на додану вартість із ставкою 5% протягом 70 днів.
“У мене є велика надія, що парламентарі проголосують наш давній закон про податковий компроміс, який дуже необхідний. Це розуміє і бізнес, і всі інші. Це дасть нам можливість зібрати ще до нового року кошти, які нам дуже потрібні ще в цьому бюджеті 2014 року”, – сказав глава ДФС Ігор Білоус на брифінгу.
За його словами, у списку компаній, які можуть застосувати податковий компроміс, їх – 188 з можливої загальної суми сплати до держбюджету 19 млрд грн.
Законопроект про податковий компроміс, який передбачає добровільне уточнення недоплачених податкових зобов’язань платниками податку на прибуток та податку на додану вартість (ПДВ), зареєструвала в парламенті група народних депутатів.
Відповідний законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та ПДВ у разі застосування податкового компромісу” зареєстрований парламенті 3 грудня 2014 р. Його автори-депутати: від “Блоку Петра Порошенка” – Оксана Продан і Наталія Агафонова, від об’єднання “Батьківщина” – Олександра Кужель, від партії “Народний фронт” – Юрій Вознюк, від депутатської групи “Економічний розвиток” – Віталій Хомутинник.
Як повідомлялося, Верховна Рада 19 червня 2014 р. підтримала в першому читанні урядовий законопроект про податковий компроміс, який передбачає добровільне уточнення недоплачених податкових зобов’язань платниками податку на прибуток і ПДВ у розмірі 15% протягом 60 днів з моменту набрання чинності закону з урахуванням пропозиції профільного комітету про необхідність його доопрацювання до другого читання. Разом з тим в ході розгляду законопроекту в другому читанні і в цілому парламентарії відмовили його приймати.
Під час подальшого розгляду варіанта даного закону було запропоновано знизити ставку з 15% до 5%, при цьому збільшивши термін для уточнення даних з 60 до 90 днів. Однак парламентарії так і не проголосували за даний законопроект.
Водночас коаліційна угода передбачає: податковий компроміс може бути застосований ще в 2014 році, а проведення податкової амністії капіталів після реформування податкової системи шляхом одноразового добровільного декларування – з 1 січня 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас