Нафта продовжує дешевшати, ціна Brent опустилася до $69,16 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дешевшати, ціна Brent опустилася до $69,16 за барель

Енергетика
412
Нафта продовжує дешевшати в п’ятницю на даних про рекордні знижки, що надаються Саудівською Аравією азіатським покупцям нафти.
Січневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:38 МСК у п’ятницю знизилися в ціні на $0,48 (0,69%) – до $69,16 за барель. До закриття ринку в четвер вартість ф’ючерсів опустилася на $0,28 (0,4%) і склала $69,64 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $0,37 (0,55%) – до $66,44 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подешевшав на $0,57 (0,85%), до $66,81 за барель.
У четвер Саудівська Аравія повідомила про зниження цін на нафту з поставкою в січні для клієнтів з Азії на $1,5-1,9 за барель у порівнянні з грудневим рівнем, для американських клієнтів – на $0,1-0,9.
Саудівська Аравія не має наміру субсидувати Іран, Ірак і Венесуелу, і розраховує, що ринок сам визначить вартість нафти з урахуванням нинішніх обставин, вважає віце-голова дослідницької компанії IHS і засновник Кембриджської асоціації енергетичних досліджень Деніел Йергин.
“По суті, це нова гра в нафтовому світі, – заявив Д.Йергін в інтерв’ю Bloomberg TV. – Валютні резерви Саудівської Аравії становлять майже $800 млрд, і країна може дозволити собі перечекати цей момент”.
“Здається, Саудівська Аравія отримає те, що хоче, – відзначає старший аналітик з енергетичних ринків Price Futures Group в Чикаго Філ Флінн. – Ціни на нафту залишаться під тиском”.
У листопаді ОПЕК вирішила не змінювати цільовий обсяг видобутку нафти з поточного рівня в 30 млн барелів на добу, незважаючи на обвал нафтових котирувань. Саудівська Аравія, найбільший виробник в ОПЕК, наполягла на такому рішенні для того, щоб зберегти свою частку ринку перед лицем зростаючого видобутку в США, вважають аналітики.
На цьому тижні Brent подешевшала на 1,4%, з початку поточного року ціна впала на 38%. Вартість WTI на цьому тижні піднялася на 0,4%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас