Найважливіші цифри і цитати четверга, 4 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати четверга, 4 грудня

1000
Найважливіші цифри і цитати четверга, 4 грудня:
  • Українська гривня виявилася найслабшою валютою в світі – з початку року вона подешевшала на 46%
  • Україна планує з 15 грудня імпортувати зі Словаччини 40 млн куб. м на добу
  • Офіційний курс долара в Україні підвищився – 15.2967 грн
  • Продажі нових легкових авто в Україні в січні-листопаді скоротилися на 54%
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус про отримання $500 млн допомоги від Світового банку
“Ми внесемо до парламенту 16 законопроектів, які дозволять отримати $500 млн допомоги від Світового банку. Частина з них спрямовані на дерегуляцію економіки … Затягувати з реформами ніхто не буде і один рік для їх проведення це занадто довгий термін. Ми прийшли з бізнесу і не потерпимо, щоб необгрунтовано затягувалося з проведенням реформ “.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин про здешевлення електроенергії в нічні години
“Я звернувся до споживачів з проханням добровільно самообмежувати споживання електроенергії в пікові години, щоб їх несподівано і непланомірно не відключати … буду рекомендувати Нацкомісії регулювання електроенергетики і комунальних послуг відкоригувати тарифну політику таким чином, щоб стимулювати споживачів працювати в нічні години”.
Економіст Борис Кушнірук про закриття небанківських обмінних пунктів
“Потрібно їх закривати? І так, і ні. Негатив від їх існування в тому, що Національний банк значно менше може контролювати ситуацію з обігом (валюти – ред.). Сьогодні закрили один обмінний пункт – завтра прийшли за ліцензією для іншого. Це простіше для них, ніж для банків. Тому вони мають менше застережень для здійснення операцій, які не зовсім коректні, коли скуповується валюта без відображення цих операцій обміну, коли порушуються вимоги з продажу валюти і т.д.”
Співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич про вимушені відключення електроенергії
“Через втрату вугільних шахт Донбасу, зараз немає чим завантажити котли ТЕС, що працюють на антрациті. На більшості ТЕС залишилося запасів вугілля на чотири-п’ять днів. Нові віялові відключення енергії будуть, коли похолодає ще більше”.
Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва про модернізацію Національної системи масових електронних платежів
“Ми спробуємо зробити нашу платіжну систему сучасною та популярною, конкурентоспроможною. Спробуємо зробити її більш цікавою, з великою кількістю продуктів і дешевше порівняно зі світовими аналогами. Ми впевнені, що НСМЕП буде працювати в Україні нарівні з іншими платіжними системами”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас