Ефект дешевої нафти: в США ціни на бензин опустилися до 4-х річних мінімумів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ефект дешевої нафти: в США ціни на бензин опустилися до 4-х річних мінімумів

Світ
1197
Заправні станції компанії Oncue Express продавали в Оклохомі бензин за ціною $ 1,99 за галон, що стало першим падінням нижче $ 2 в США з липня 2010 р, заявив Патрік де Гаан, старший нафтовий аналітик GasBuddy Organization Inc.
“Коли ми побачили падіння цін на сировину минулого тижня, то зрозуміли, що скоро перейдемо рубіж в $2. Але ми не знали, де це відбудеться, в Південній Кароліні, Техасі, Міссурі або Оклохомі”, заявив де Гаан.
“Сьогодні середня ціна в країні становить $ 2,74, що на 51 цент менше, ніж ми платили рік тому”
Бензин дешевшає після такого, як ОПЕК прийняв рішення минулого тижня не скорочувати виробництво на тлі глобальної надлишку, що вже знизило ціни на нафту на 37 центів за минулі 37 центів. Роздрібна ціна бензину, що продається на бензоколонці впала майже на долар з того максимуму, який був досягнутий 26 квітня цього року.
Близько 15% АЗС країни продають паливо нижче $2,50 за галон, “і пройде не багато часу, перш ніж, інші приєднуватися до OnCue Express, що продає за ціною нижче $2”, – зазначив Грег Ласковскі, інший нафтовий аналітик з GasBuddy.
Під загрозою можуть опинитися проекти Tesla Motors. З початку вересня акції компанії впали приблизно на 22%, як раз в той момент вартість нафти почала знижуватися.
І починають викликати сумніви плани компанії щодо масштабного нарощування обсягів виробництва автомобілів і розробки нових моделей, запланованих на найближчі роки.
Так, звичайно, зараз кожен “багатий хлопець із Силіконової долини” хоче купити флагман Model S, але для реального успіху необхідно випускати більш бюджетні автомобілі, схожі на Prius.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас