Банкіри пропонують продовжити дію постанови НБУ про обмеження санкцій до банків - за порушення економічних нормативів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри пропонують продовжити дію постанови НБУ про обмеження санкцій до банків - за порушення економічних нормативів

Казна та Політика
519
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) пропонує Національному банку України (НБУ) продовжити до 1 січня 2016 року дію Постанови №529 від 26 серпня 2014 року. Про це йдеться в листі НАБУ на адресу регулятора, яке ініціював Комітет з питань регуляторної політики і нагляду.
Нагадаємо, що зазначеним документом регулятор передбачив тимчасове (до 1 січня 2015 року) незастосування заходів впливу до банків за порушення економічних нормативів, лімітів загальної (довгої /короткої) відкритої валютної позиції через зростання курсу іноземних валют до національної валюти України, ситуацію в Криму , проведення антитерористичної операції в окремих регіонах Донецькій і Луганській областях.
Серед іншого, Комітет ініціював виключити з Постанови обмеження стосовно: а) заборони кредитування інсайдерів; б) відкриття відокремлених підрозділів; в) скасування необхідності розподіляти портфель відповідно з датами укладення договорів до 6 лютого 2014 року і після, тому що коливання курсу іноземних валют були непередбачуваними.
Як зазначив Голова Комітету Артур Загородников: «Продовження зазначених норм є необхідним кроком для подальшого забезпечення стабільної діяльності банків України».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас