ПУМБ наростить капітал на 730 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПУМБ наростить капітал на 730 млн грн

Фондовий ринок
941
Перший український міжнародний банк (ПУМБ) повідомив про намір наростити капітал в наступному році, хоча за результатами стрес-тесту він не потребує збільшення його обсягу.
Про це повідомив голова правління банку Сергій Черненко.
«Ми домовилися з нашим інвестором, який є держателем субординованого боргу на 480 млн грн. Цього року термін цього кредиту закінчується, але ми домовилися про його пролонгації ще на 7 років. Крім того, зараз відбувається процес об’єднання ПУМБу та банку «Ренесанс Капітал», – сказав глава правління.
«Зараз наша інвестиція в «Ренесанс Капітал» вичитується з нашого капіталу. Після злиття двох банків, яке має завершиться в березні, ми звільнимо 250 млн грн, – розповів пан Черненко. – У результаті наш капітал буде збільшений на 730 млн грн».
За його словами, ПУМБ також буде нарощувати капітал за рахунок отриманого прибутку. У минулому році він склав $68 млн, а в цьому році операційний прибуток до резервування має зрости в два рази. Показник фінансового результату після резервування він не назвав.
Згідно консолідованому звіту ПУМБ про фінансові результати, за січень-вересень 2014 він отримав чистий збиток у 212, 08 млн грн, власний капітал банку склав 5,420 млрд грн (скоротився з початку року на 151, 1 млн грн).
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас