Lufthansa скасувала більше половини далеких рейсів через черговий страйк пілотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa скасувала більше половини далеких рейсів через черговий страйк пілотів

Світ
209
Німецька авіакомпанія Lufthansa була змушена скасувати понад 40 міжконтинентальних рейсів, запланованих на 4 грудня, у зв’язку зі страйком пілотів, повідомляє в четвер німецька газета Frankfurter Rundschau.
Акція почалася о 3:00 за місцевим часом (5:00 МСК) і завершиться до півночі (2:00 МСК 5 грудня).
За даними видання, страйк співробітників авіаперевізника вплине, перш за все, на рейси в США і країни Азії, а також деякі вантажні рейси. Судячи з інформації на веб-сайті Lufthansa, російських рейсів він не стосується.
Страйк також не вплинув на польоти всередині Німеччини і на середні відстані, а також рейси “дочок” Lufthansa: компаній Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, SWISS і Air Dolomiti, говориться в повідомленні авіаперевізника.
На початку поточного тижня пілоти авіакомпанії вже провели дводенний страйк, в результаті якого було скасовано близько 1,4 тис. (майже 50%) рейсів.
Пілоти страйкують через неврегульовані суперечки з керівництвом Lufthansa навколо умов їх виходу на пенсію.
Проте цього разу, згідно із заявою профспілки Cockpit, причиною страйку стали істотні відмінності в позиціях, які були продемонстровані під час останнього раунду переговорів з керівництвом компанії. Cockpit, що представляє інтереси близько 5,4 тис. пілотів Lufthansa, очікує “ясного визнання керівництвом необхідності розробки справедливих умов для молодих пілотів”, зазначено в документі.
Трудовий конфлікт між пілотами і дирекцією Lufthansa триває вже багато місяців. Головні суперечки стосуються дострокової пенсії. В даний час пілоти мають право йти на оплачувану ранню пенсію за станом здоров’я з 55 років і отримувати до 60% оплати праці, поки їм не виповниться 65 років і не набуде чинності звичайна пенсійна програма. Адміністрація бажає підвищити цей вік до 61 року, проте профспілка пілотів Cockpit з цим категорично не згодна. За останні місяці пілоти вже неодноразово проводили страйки.
Страйк пілотів Lufthansa є вже десятий цього року. Протестні акції співробітників авіаперевізника за 11 місяців 2014 коштували йому 160 млн євро упущеного операційного прибутку, дані про фінансові наслідки грудневих акцій поки не надходили.
Незважаючи на страйк, акції Lufthansa подорожчали на 0,9% на торгах у Франкфурті в четвер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас