НБУ модернізує НСМЕП - і зробить її "сучасною та популярною, конкурентноспроможною" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ модернізує НСМЕП - і зробить її "сучасною та популярною, конкурентноспроможною"

Фінтех і Картки
1300
Національний банк України активно працює над удосконаленням Національної системи масових електронних платежів, що дасть змогу розширити її використання в Україні.
Про повідомила Голова Національного банку України Валерія Гонтарева. “Ми спробуємо зробити нашу платіжну систему сучасною та популярною, конкурентноспроможною. Спробуємо зробити її цікавішою, з великою кількістю продуктів і дешевшою порівняно зі світовими аналогами. Ми впевнені, що НСМЕП працюватиме в Україні нарівні з іншими платіжними системами”, – сказала Валерія Гонтарева.
Вона додала, що понад 90% операцій із платіжними картками вітчизняних банків здійснюється на території України, тож логічним та доцільним є оброблення всіх внутрішньодержавних платіжних операцій на території України.
Як зазначив заступник Голови Національного банку Украни Яків Смолій, Національний банк у перспективі планує здійснити ребрендинг системи, змінити її назву. “Регулятор провів модернізацію системи і сьогодні оновлена НСМЕП готова до роботи за міжнародними стандартами EMV. Оновлена платіжна система повинна бути в змозі застосовувати всі сучасні інструменти і напрацювання. Ми працюємо над безконтактними технологіями та можливістю використовувати для платежів мобільні додатки”, – сказав він.
Крім того, Яків Смолій звернув увагу на те, що розбудова національної платіжної системи сприятиме зростанню національного доходу нашої держави. Так за попередніми оцінками сумарні щорічні витрати вітчизняних банків на послуги міжнародних платіжних систем сягають майже 100 млн. дол. США та мають тенденцію до зростання.
Водночас тарифна політика НСМЕП є абсолютно прозорою, ринковою та конкурентоспроможною порівняно з пропозиціями міжнародних платіжних систем. Для банків умови участі в НСМЕП є максимально лояльними і не потребують ґрунтовної перебудови усталених бізнес-процесів. “У банків не має витрат на адаптацію наявного термінального устаткування для прийому наших карток. Також ми пропонуємо доступні тарифи, зменшення витрат банків на обслуговування операцій та зменшення коштів, що тимчасово заблоковані, як гарантований депозит у міжнародній платіжній системі”, – зауважив Яків Смолій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас