Європу чекає десятиліття млявого зростання, а Китай продовжить успішно досягати цілей - глава JPMorgan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європу чекає десятиліття млявого зростання, а Китай продовжить успішно досягати цілей - глава JPMorgan

Світ
362
Європу чекає десятиліття млявого зростання ВВП через складнощі з реалізацією економічних реформ, тоді як Китай продовжить успішно досягати короткострокових економічних цілей, прогнозує глава JPMorgan Chase & Co. Джеймі Даймон.
“Європі буде складно, – заявив він, виступаючи на конференції у Вашингтоні, організованій виданням Politico. – Країни єврозони стикаються з тими ж самими структурними проблемами, що й інші держави, однак тут йдеться про 17 країн, і рішення цих структурних проблем має бути погоджено 17 парламентами, а також Брюсселем “.
На думку Дж.Даймон, єврозону чекають роки “недостатнього” економічного зростання.
Схожі побоювання висловлював минулого місяця і міністр фінансів США Джейкоб Лью, який закликав Європу вжити заходів, щоб уникнути “втраченого десятиліття” для економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Європейський центральний банк (ЄЦБ) на чолі з Маріо Драгі в четвер проведе останнє в 2014 році засідання, на якому, як очікується, обговорить нові інструменти стимулювання економіки.
Ситуація в Європі контрастує з ситуацією в США, яку Дж.Даймон назвав “світлою плямою”, а також в КНР, влада якої вживають заходів для стимулювання зростання.
“Дії китайської влади дуже розумні, – зазначив він. – Їм добре дається макрокерування і під силу досягти короткострокових орієнтирів економічного зростання, що сприятливо позначиться і на всіх інших”.
У той же час в країні досі процвітає корупція, відсутня прозорість, необхідна демократизація режиму, додав Дж.Даймон.
Темпи підйому ВВП КНР цього року можуть виявитися мінімальними з 1990 року, і, за даними джерел, китайська влада обговорює можливість зниження цільового орієнтиру зростання в 2015 році з встановлених на цей рік 7,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас