Упаковку товарів в Україні приведуть у відповідність до норм ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Упаковку товарів в Україні приведуть у відповідність до норм ЄС

Казна та Політика
771
Міністерство економічного розвитку і торгівлі представило до публічного обговорення проект постанови Кабінету міністрів України, що затверджує новий технічний регламент упаковки товарів, які фасують у відповідності з масою і об’ємом в готову упаковку.
Текст проекту постанови розміщено на сайті міністерства.
Зокрема, техрегламент передбачає нові вимоги до розміру цифр для позначення номінальної кількості (номінальної маси або номінального обсягу) вмісту упакованої одиниці, а також до нанесення знака або напису, що дозволяє відповідним органам ідентифікувати пакувальника або імпортера.
Крім того, в регламенті передбачено нанесення знака відповідності упакованої одиниці у вигляді маленької літери «е», яка є гарантією пакувальника або імпортера про те, що вміст упаковки відповідає техрегламенту ЄС, а також встановлюється допустиме негативне відхилення вмісту упакованої одиниці.
Як повідомляється в пояснювальній записці до документа, основною метою його прийняття є встановлення вимог до товарів, які фасують за масою і обсягом в готову упаковку, відповідно до директив ЄС.
Як повідомлялося, 16 вересня парламенти України і ЄС синхронно ратифікували Угоду про асоціацію. Створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС передбачає двостороннє зняття торгових мит в рамках певних квот або без них.
Втім, українська сторона до 2016 року не обнулятиме мита для європейських товарів, тоді як ЄС запровадив торгові преференції для України вже з кінця квітня цього року. Разом з тим, експортувати свою продукцію в ЄС має можливість обмежена кількість українських підприємств.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас