Саудівська Аравія тепер готова жити з цінами на нафту близько $60 за барель - The Wall Street Journal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія тепер готова жити з цінами на нафту близько $60 за барель - The Wall Street Journal

Енергетика
755
Саудівська Аравія в даний час вважає, що нафтові ціни можуть стабілізуватися біля рівня в $60 за барель, і його зможе витримати і економіка Саудівської Аравії, та інших країн Перської затоки, пише The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.
Таким чином, найбільша в ОПЕК країна-виробник нафти, скоригувавши позицію, не виступатиме в найближчій перспективі за скорочення видобутку, навіть якщо ціни продовжать зниження. Ще на початку листопада чиновники ОПЕК говорили про ціну в $70 за барель як про рівень, при якому серед країн-членів організації може початися “паніка”.
Саудівська Аравія перед останньою, листопадовою, зустріччю країн ОПЕК у Відні вивчала пропозицію Венесуели про різке зниження квот на видобуток. Однак що обговорювалася угода, пише газета з посиланням на свої джерела, розпалася після того, як Росія відмовилася взяти участь в загальному скороченні виробництва.
Саудівська Аравія була готова підтримати зниження, тільки якщо Венесуела переконала б піти на такий крок нафтовидобувні країни, що не входять в ОПЕК. У цьому зв’язку Росії та Мексиці було запропоновано зменшити виробництво на 500 тис. барелів на день, щоб сумарне зниження усіма країнами, включаючи ОПЕК, склало 2 млн барелів. Однак домовитися про це не вдалося.
На думку аналітиків, нинішня позиція Саудівської Аравії, швидше за все, буде підтримувати ціни на пригніченому рівні в найближчі місяці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас