Раду бізнес-омбудсмена буде створено в Україні - постанова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раду бізнес-омбудсмена буде створено в Україні - постанова

Казна та Політика
234
Кабінет міністрів України вирішив створити раду бізнес-омбудсмена як свій постійно діючий консультативно-дорадчий орган, відповідну постанову №691 від 26 листопада оприлюднено на урядовому сайті.
Як зазначено в затвердженому цим документом положенні про раду бізнес-омбудсмена, його основним завданням є розгляд скарг бізнесу на дію чиновників, вироблення рекомендацій владі у сфері підприємництва, а також підготовка меморандуму пропозицій до законопроекту про створення установи бізнес-омбудсмена.
Згідно з положенням, до складу ради входять сам бізнес-омбудсмен, два його заступники та працівники секретаріату, при тому бізнес-омбудсменом може бути й іноземець.
Керівним органом ради бізнес-омбудсмена є наглядова рада, яка складається з уповноважених осіб трьох сторін: Кабміну, міжнародних фінансових організацій (Європейського банку реконструкції та розвитку – ЄБРР, Організації економічного співробітництва і розвитку – ОЕСР) і бізнес-асоціацій (Американська торгова плата в Україні, Європейська Бізнес Асоціація, Федерація роботодавців України, Торгово-промислова палата України, Український союз промисловців і підприємців). Кожна зі сторін має один голос.
Як повідомлялося, уряд України та ЄБРР 12 травня 2014 підписали меморандум про взаєморозуміння для української антикорупційної ініціативи, що передбачає створення інституту бізнес-омбудсмена.
Глава представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер в кінці листопада повідомив про рішення виділяти щорічно EUR1,5 млн для фінансування офісу омбудсмена.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас