Ціни на нафту повернуться до $100 за барель через рік-півтора - інвестор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту повернуться до $100 за барель через рік-півтора - інвестор

Енергетика
2484
Ціни на нафту на світових ринках повернуться до $100 за барель у найближчі 12-18 місяців, прогнозує засновник і голова хедж-фонду BP Capital LLC Бун Пікенс, відомий інвестиціями в нафту і поновлювані джерела енергії.
Як пише MarketWatch, Б.Пікенс також очікує, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) знизить квоти на видобуток. На його думку, це відбудеться в першій половині 2015 року.
ОПЕК не говорила, що не буде знижувати видобуток, їй доведеться провести скорочення, і це станеться. Саудівська Аравія проведе скорочення. Сама вона може жити з нафтою по $70 протягом 10 років, у неї є грошові резерви, які дають таку можливість. Але вона не може зробити цього з рештою країн ОПЕК”, – заявив 86-річний інвестор в інтерв’ю CNBC.
Прогнозування цін на нафту перетворилося на нову улюблену гру на Уолл-стріт: думками про майбутню динаміку зараз не ділиться тільки ледачий, відзначає MarketWatch. На підтримку своїх прогнозів Б.Пікенс говорить про 50-річний досвід роботи в галузі: “Ви не можете навіть уявити, скільки цих циклів я бачив і пережив”.
Ціни на нафту марки Brent з постачанням в січні в ході торгів у середу подорожчали на 0,8%, до $71,11 за барель, січневий ф’ючерс на WTI піднявся на 1,4%, до $67,79 за барель.
За даними FactSet, останній раз нафту на Нью-йоркській фондовій біржі (NYMEX) коштувала більше $100 за барель 25 липня, тоді як Brent завершила торги в цього рівня 5 вересня і поки не поверталася до нього.
Найбільш екстремальні прогнози – наприклад від Мурра Едвардса з Canadian Natural Resources – кажуть про обвал цін до $30 за барель в осяжному майбутньому. Більш стримані аналітики очікують середньої вартості нафти в районі $80 за барель в 2015 році.
Влітку 2009 року, коли WTI торгувалася нижче $63 за барель, Б.Пікенс також намагався вселити в інвесторів оптимізм. Він стверджував, що нафтовий ринок не тільки повернеться до історичного максимуму в $147 за барель, зафіксованого в липні 2008 року, але й підніме планку до $300 за барель за 10 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас