Депутати з коаліції пропонують скасувати ПДВ-рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати з коаліції пропонують скасувати ПДВ-рахунки

Казна та Політика
1446
Дев’ять депутатів, що представляють всі фракції, які створили коаліцію в новій Верховній Раді, зареєстрували законопроект, який передбачає скасування з 1 січня 2015 року ПДВ-рахунків.
Про це сказано в проекті закону, зареєстрованому на сайті парламенту.
«Захист інтересів платників податків та створення сприятливих умов для ведення бізнесу та залучення інвестицій», – так пояснили мету і завдання в пояснювальній записці автори законопроекту: Оксана Продан, Ольга Белькова, Наталія Агафонова і Ніна Южаніна від “Блоку Петра Порошенка”, Олександр Кірш і Наталія Кацер-Бучковська від «Народного фронту», Андрій Журжий від «Самопоміч», Олександра Кужель від «Батьківщини» і Віктор Галасюк від Радикальної партії.
На думку народних депутатів, введення ПДВ-рахунків має підвищити ефективність контролю за нарахуванням та сплатою одного з найбільш корупційних і скандальних податків – ПДВ, а також ліквідувати всілякі махінації з ним. Однак недостатнє громадське обговорення норм закону, а також відсутність міжнародних практик унеможливлює оцінку ризиків та ефективності ПДВ-рахунків.
Крім того, автори документа вказують на можливі негативні наслідки введення електронного адміністрування ПДВ для підприємств. Зокрема, вони відзначають ризик постійного відвернення обігових коштів суб’єктів господарювання, що може призвести до їх банкрутства. Також депутати звертають увагу на проблему значних додаткових трудових і технічних ресурсів для реалізації механізму електронного адміністрування ПДВ і вказують на високу ймовірність зупинок або збоїв в електронній системі.
«Враховуючи це, а також те, що система буде повністю базуватися на використанні мережі Інтернет, будь-які зупинки або збої в роботі цих систем призведуть до дестабілізації роботи підприємства, безпідставного застосування до платника податків штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, несвоєчасну сплату податку до бюджету», – наголошується в пояснювальній записці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас