Західні ЗМІ про новий Кабмін: Міністри-іноземці в мутній українській політиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західні ЗМІ про новий Кабмін: Міністри-іноземці в мутній українській політиці

Казна та Політика
1157
Світові видання пишуть про новий український уряд та розмірковують про те, чи допоможе закордонний досвід у впровадженні реальних реформ.
«Верховна Рада України призначила новий, прозахідний уряд, до якого увійшла народжена в США міністр фінансів», – пише видання The Wall Street Jounal, зазначивши, що завданням нового Кабміну є «уникнення фінансового краху, капітальний ремонт економіки та припинення збройного конфлікту в сході країни».
Автори статті зазначають, що окрім новопризначеної голови Мінфіну Наталії Яресько – колишнього виконавчого директора фонду приватного акціонерного капіталу і екс-дипломата США, до нового уряду увійшли ще два іноземці – міністр економіки Айварас Абромавичус, колишній інвестиційний банкір з Литви, та міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, який обіймав аналогічну посаду в Грузії.
«Деякі аналітики розглядають іноземців в українському уряді як можливість використати закордонний досвід для подолання корупції і впровадження непопулярних економічних рішень. Однак депутати від опозиції критикують таке рішення», – наголошує The Wall Street Jounal.
«Таке незвичайне призначення виглядає як відчайдушна спроба змученої війною та рецесією країни розпочати реформи, подолати з корупцію та уникнути дефолту, залучивши мільярди доларів від Міжнародного валютного фонду», – пише видання The Financial Times.
«Оскільки занепокоєння щодо повільного впровадження реформ зростає, залишається сподіватись, що закордонний досвід без прив’язки до місцевих схем переведе процес реформування країни на інший рівень», – йдеться в статті.
«Разом з тим критики сумніваються, що іноземці зможуть ефективно працювати в складній і часто мутній українській політичній системі. Інші стверджують: цей крок вказує на те, що українці не в змозі реформувати власну країну», – зазначає видання.
«Після парламентських виборів у жовтні, які продемонстрували успіх політичних партій, більше орієнтованих на Захід, міжнародна спільнота тиснула на Київ, щоб швидше сформувати новий уряд, здатний здолати проблеми майже збанкрутілої української економіки і покласти край тривалому сепаратистському протистоянню», – стверджує Reuters.
«Міжнародні кредитори запропонували Україні мільярди доларів допомоги, якщо Київ здійснить економічні реформи і президент Петро Порошенко заявив, що до уряду увійдуть міжнародні фахівці», – йдеться в статті.
Разом з тим Reuters наголошує, що голосування за новий уряд було непростим.
«Спікер був змушений проводити повторне голосування після скарг від членів коаліції – відображення внутрішнього незгоди залишає під сумнівом здатність парламенту просувати реформи, необхідні для отримання допомоги від Заходу», – пише видання.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас