Обама знайшов нового главу Пентагону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама знайшов нового главу Пентагону

Світ
788
Президент США Барак Обама знайшов нового главу Пентагону: місце Чака Хейгела, який подав у відставку, займе заступник голови відомства “технократ” Ештон Картер, повідомили американські ЗМІ.
Reuters повідомляє, що питання з кандидатурою вирішене. CNN стверджує, що кандидатура Картера буде внесена в конгрес, “якщо в останню хвилину не відбудеться ніяких ускладнень”.
60-річний Картер працював у Пентагоні ще за часів президентства Білла Клінтона, коли відповідав за політику в галузі застосування ядерної зброї, нагадує DW. У 2009 – 2011 роках очолював управління Пентагону з технологій та матеріально-технічного постачання. На цій посаді, нагадує Reuters, він реалізував комплексну програму реструктуризації проекту винищувача п’ятого покоління F-35. З 2011 по січень 2013 Картер першим заступником міністра оборони США, тобто другим чиновником у відомстві після міністра.
Джерела Reuters також вказують, що реальною причиною відставки Хейгела був конфлікт через надмірне, на його думку, втручання Білого дому в діяльність Міноборони.
Коментуючи це, прес-секретар Білого дому Джош Ернест назвав такі дії “природними” з урахуванням того, що “зрештою, президент є верховним головнокомандувачем”. Про Картера він повідомив, що той “дуже, дуже добре” проявив себе в ході роботи в Пентагоні. Він зазначив, що кандидатура “анонімного схвалена” в сенаті, що є ознакою серйозної підтримки з урахуванням того, що більшість у законодавчих зборах належить республіканцям.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас