"Київенерго" закликало киян відповідально витрачати електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" закликало киян відповідально витрачати електроенергію

Енергетика
664
Київенерго інформує мешканців столиці про те, що, згідно із заявою НЕК “Укренерго”, сьогодні в роботі об’єднаної енергосистеми України існує дисбаланс. Виробництво електроенергії не покриває рівня його споживання. Про це повідомили в прес-службі компанії.
Така ситуація виникла через недостатні запаси вугілля на складах теплових електростанцій, а також через аварійної зупинки енергоблоку Запорізької атомної станції.
Надійність роботи об’єднаної енергосистеми зараз багато в чому залежить від відповідального ставлення до споживання електроенергії кожним українцем. Тому ВАТ “Київенерго” просить жителів столиці раціонально використовувати електроенергію.
Нагадаємо, що максимальне навантаження Українська енергосистема відчуває в будні дні з 8:00 до 11:00 і з 20:00 до 23:00. У цей час небажано використовувати електроприлади з високим рівнем споживання електроенергії: обігрівач, бойлер, посудомийна машина, пральна машина, чайник, праска, пилосос. А за наявності спеціальної функції роботу побутової техніки слід програмувати на час не пікових навантажень (наприклад, вночі). Важливо пам’ятати, що електромережі в старих будинках мають обмеження по навантаженню, і, щоб уникнути аварій, навантаження не повинна перевищувати 3-5 кВт для окремого домогосподарства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас