З НБУ йде керівник грошової політики - "за власним бажанням" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З НБУ йде керівник грошової політики - "за власним бажанням"

Казна та Політика
3180
Директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку Олена Щербакова подала заяву про звільнення за власним бажанням, про це повідомила сама Олена Анатоліївна.
«Сьогодні я подала заяву за власним бажанням, і її підписали. Можу сказати, що це ніяк не пов’язано з протестами вкладників VAB Банку або новинами про відхід глави Нацбанку зі свого поста », – зазначила вона.
При цьому Щербакова не уточнила, хто змінить її на посаді, і, де планує продовжувати свою трудову діяльність після відставки. «На даному етапі поки не розглядаю пропозиції про роботу в комерційних банках», – сказала Щербакова.
Нагадаємо, що до вересня цього року вона займалася в НБУ департамент валютного регулювання, але після приходу в центробанк Сергія Пономаренка (11 вересня призначений начальником управління валютних операцій і аналізу фінринків Нацбанку), очолила інший напрямок – грошово-кредитної політики: починаючи з питань грошового обігу, закінчуючи кредитуванням банків.
Взагалі Олена Щербакова пропрацювала в НБУ практично всю свою 21-річну кар’єру: прийшла в центробанк відразу після закінчення Київського університету ім. Тараса Шевченка і йшла з нього лише на два роки (коли з 2003 р по 2005 р переходила із заступника голови правління банку «Фінанси та Кредит»), після чого поверталася. У Нацбанку пов’язують відставку Олени Анатоліївни з люстрацією – вступу в силу відповідного закону.
«На її місце вже оголошено конкурс, і скоро буде названо ім’я наступника. Взагалі в Національному банку розпочата і вже йде глобальна структурна реформа. Вона стосується, як організації роботи і структури, так і кадрів. Найближчим часом буде повністю змінено склад правління НБУ (зараз він складається з 9 чоловік – Авт.). До речі, конкурс оголошений ще на дві вакансії заступників голови, але більше їх не стане, швидше – менше. Структурну реформу проведемо дуже швидко – плануємо закінчити ще до кінця грудня. Після чого буде презентація », – розповіло джерело в Нацбанку.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас