Право Нацбанку на інтервенції на міжбанку закріплено законом - НБУ про нібито "відкриття кримінальної справи проти Гонтарєвої" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Право Нацбанку на інтервенції на міжбанку закріплено законом - НБУ про нібито "відкриття кримінальної справи проти Гонтарєвої"

Казна та Політика
1611
Право Нацбанку на інтервенції на міжбанку закріплено законом і суворо регламентовано процедурами НБУ, прокоментували в центробанку у вівторок інформацію про судове рішення відкрити кримінальне провадження для розслідування окремих подібних операцій.
У прес-службі регулятора агентству уточнили, що на даний момент жодного звернення від правоохоронних чи судових органів за судовим розслідування Національний банк України і персонально його глава не отримували.
“По суті обвинувачення: покупка і продаж валюти на міжбанку в залежності від кон’юнктури ринку є прямою професійною функцією Національного банку, при цьому всі процедури НБУ суворо регламентовані”, – підкреслили в Нацбанку.
Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що столичний суд зобов’язав прокуратуру Києва відкрити кримінальне провадження щодо голови НБУ В.Гонтарєвої за підозрою у зловживанні владою або службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди.
За даними ЗМІ, В.Гонтарєвої інкримінується ст. 364 Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем з метою отримання будь-якої неправомірної вигоди для себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби. Йдеться про кілька операцій у серпні цього року з купівлі-продажу валюти на міжбанку, в яких НБУ продавав валют на 19 коп./$ 1 дешевше, ніж потім її купував.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас