ДТЕК планує викупити ще 3 корабля з вугіллям з ПАР - Міненергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК планує викупити ще 3 корабля з вугіллям з ПАР - Міненергетики

Енергетика
572
Приватний енергохолдинг ДТЕК планує викупити близько 250 тис. тонн вугілля з ПАР, спочатку законтрактовані держпідприємством “Укрінтеренерго” для поставок на ТЕС підконтрольною державі енергогенеруючої компанії “Центренерго”, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.
ДТЕК четвертий корабель 4-го (грудня – ІФ) забере і виявив наміри забрати ще два кораблі, якщо компанія“Центренерго“не купуватиме”, – сказав глава Міненерговугілля журналістам у Києві у вівторок.
За його словами, законтрактоване “Укрінтеренерго” вугілля з ПАР мають доставити в українські порти п’ятим і шостим кораблями 13 і 22 грудня.
Він додав, що через непрогнозовану ситуацію з поставками російського вугілля ДТЕК розглядає можливість проведення переговорів про подальшу закупівлю вугілля з ПАР.
“Ведуться переговори про закупівлю додаткових обсягів вугілля з ПАР у зв’язку з непрогнозованою ситуацією з постачанням вугілля з Російської Федерації, оскільки на сьогодні призупинені поставки вугілля та зупинена відвантаження вугілля з Росії на ТЕС ДТЕК без будь-яких пояснень”, – сказав Ю.Продан.
Як повідомлялося, судно MBA Rosaria з четвертої партією південноафриканського вугілля в 84,6 тис. тонн на борту стоїть на рейді Іллічівського порту, проте поки не заходить у порт.
Ще два судна з вугіллям з ПАР очікуються до прибуття в Україну в грудні 2014 року: балкер Rosco Poplar з 77,8 тис. тонн вугілля і балкер Bottiglieri Sophie Green з 84 тис. тонн вугілля.
До кінця 2014 року на ТЕС “Центренерго” планувалося поставити 250 тис. тонн вугілля з ПАР за ціною $ 86/тонна ($110-112/тонна з урахуванням витрат на навантаження-розвантаження судна, транспортування та інші витрати).
Генпрокуратура провела допити керівників Міненерговугілля, “Укрінтеренерго” і “Центренерго” в рамках розслідування закупівель вугілля з ПАР та фінансування вугільних підприємств на територіях, на даний час непідконтрольних Києву.
Як раніше заявив Ю.Продан, це розслідування привело до відмови продавця вугілля з ПАР – британської Steel Mont Trading Ltd від подальших його поставок в рамках укладеного раніше контракту через побоювання несплати або блокування відвантаження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас