Зниження продажів газу британської нафтогазової компанії JKX в Україні вдвічі може спричинити пропорційне зменшення видобутку - компанія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження продажів газу британської нафтогазової компанії JKX в Україні вдвічі може спричинити пропорційне зменшення видобутку - компанія

Енергетика
236
Британська нафтогазова компанія з активами в Україні JKX Oil & Gas прогнозує зниження в грудні продажів в Україні видобутого газу на 50% через прийняте українським урядом рішення зобов’язати понад 150 промислових підприємств купувати цей ресурс виключно у НАК “Нафтогаз України”.
У повідомленні компанії на сайті Лондонської фондової біржі наголошується, що в затверджений Кабміном перелік промпідприємств увійшли ряд компаній, які купували газ, що видобувається JKX.
У цьому зв’язку, зазначається в повідомленні, 50% зниження продажів газу може спричинити за собою пропорційне зменшення його видобутку JKX в країні.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України постановою №647 від 26 листопада затвердив розширений перелік з близько 170 промислових, енергогенеруючих та теплогенеруючих підприємств, які з 1 грудня зобов’язані купувати газ цієї зими виключно у НАК “Нафтогаз України”.
JKX Oil & Gas володіє в Україні “Полтавською газонафтовою компанією”, яка має чотири ліцензії на розробку нафтогазових родовищ Ново-Миколаївського комплексу в Полтавській області загальною площею 271 кв. км, а також три дозволи на розвідку Заплавського, Єлизаветівського і Червоноярського-Східного родовищ загальною площею 171,2 кв. км.
JKX також працює в Росії, Угорщині, Болгарії та Словаччині.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас