Нацдержслужба хоче подвоїти мінімальну зарплату чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацдержслужба хоче подвоїти мінімальну зарплату чиновників

Казна та Політика
5250
Нацдержслужба пропонує законодавчу норму про закріплення ставки держслужбовців на рівні двох мінімальних зарплат. Про це на прес-конференції повідомив голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко.
“Формула, яка пропонується в законі (новому законі про держслужбу), передбачає, що розмір мінімального посадового окладу на державній службі становитиме дві мінімальні заробітні плати. Тобто 1 тис. 218 грн перетворюються відразу ж у 2,5 тис. грн”, – сказав він.
“Питання заробітної плати – одне з ключових, яке, на жаль, сьогодні формує непрестижність і непривабливість державної служби, в тому числі для молодих людей. На районному рівні сьогодні державний службовець отримує зарплату на рівні мінімальної”, – додав К.Ващенко.
Як зазначив Сергій Сорока, координатор проектної групи “Реформа державної служби України”, державні службовці переходять на загальну систему пенсійного забезпечення.
“Зараз така система (на держслужбі), дуже низькі, невеликі посадові оклади, але великі преміальні. Система оплати праці зараз така, що 30% оплати праці становлять посадові оклади і близько 70% – це всілякі надбавки, що на нашу думку не стимулює” , – повідомив с.Сороки.
Він додав, що в новому законопроекті про держслужбу експерти пропонують змінити цю систему таким чином, щоб 70% доходів чиновників припадали саме на посадовий оклад, а 30% – на премії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас