Рішення ОПЕК підтримало долар США і знизило нафтові валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення ОПЕК підтримало долар США і знизило нафтові валюти

Валюта
3208
Долар США дорожчає в п’ятницю по відношенню до більшості валют на очікуваннях, що збереження низьких цін на нафту після рішення Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) не змінювати квоти підтримає зростання американської економіки.
Разом з тим валюти нафтовидобувних країн – рубль, норвезька крона, долари Австралії та Канади – різко дешевшають.
Ієна падає до долара вперше за 4 сесії через скорочення споживчих витрат і ослаблення інфляції в Японії.
Курс євро до долара піднявся до 15:30 мск 28 листопада до $1,2480 порівняно з $1,2467 на закриття попередньої північноамериканської сесії.
“Падіння цін на нафту робить долар привабливішою альтернативою, ніж валюти нафтовидобувних країн. Хоча зниження цін на нафту може підстьобнути споживчі витрати в США, воно, ймовірно, виллється в ослаблення інфляції в єврозоні і, відповідно, в подальше пом’якшення грошово-кредитної політики” , – вважає старший валютний аналітик Commerzbank AG Пітер Кинселла.
На думку експертів Saxo Bank, долар, швидше за все, виграє на зниженні цін на нафту, зокрема, тому що дешева нафта призведе до скорочення доларової ліквідності.
Споживчі ціни в єврозоні в листопаді 2014 зросли на 0,3% щодо того ж місяця минулого року після жовтневого підвищення на 0,4%, як і очікувалося. Таким чином, інфляція сповільнилася до вересневого рівня, що є мінімальним з жовтня 2009 року.
Курс долара до ієни виріс в ході торгів до 118,26 ієни з 117,71 ієни напередодні, пара євро/ієна торгується на рівні 147,60 ієни проти 146,75 ієни за підсумками попередньої сесії.
Згідно з офіційними даними, інфляція в Японії без урахування свіжих продуктів харчування – індикатор, для якого Банк Японії встановив цільовий показник в 2%, минулого місяця склала 2,9% в річному вираженні проти 3% у вересні. Консенсус-прогноз експертів для цього показника також припускав зростання на 2,9%.
Без урахування наслідків підвищеного в квітні податку на споживання жовтнева інфляція склала 0,9%, що є мінімальним показником за 12 місяців. У вересні цей показник склав 1%.
Роздрібні продажі в Японії минулого місяця скоротилися на 1,4% після підвищення на 2,8% у вересні. Експерти в середньому очікували значно слабкішого зниження продажів – на 0,5%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас