Київська влада хоче виїхати з Хрещатика, а будівлю КМДА продати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада хоче виїхати з Хрещатика, а будівлю КМДА продати

Казна та Політика
1118
Спільно з Американською торговою палатою КМДА провела ознайомлювальний форум, на якому презентувала кілька інвестпроектів, у тому числі і ідею будівництва нової будівлі адміністрації.
«Проект знаходиться на стадії розробки і обговорення. Зараз це всього лише ідея. Мета проекту – забезпечити в майбутньому зручність городянам і бізнесу в отриманні послуги в одному місці, а не їздити по всьому місту », – зазначає піар-консультант проекту Ольга Роєнко.
Земділянку під забудову поки не вибрали, однак осісти вирішили на Правому березі. За концепцією, його площа складе 30 тис. кв. м.
«З розрахунку 7 метрів на співробітника», – пояснив заступник гендиректора КП «Київське інвестиційне агентство» Віталій Бойко. Оціночна вартість будівництва – $30 млн (1000 $/кв. м). У Київському інвестагентстві кажуть, що побудувати нову мерію можна за 3-4 роки.
У свою чергу перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов розповів, що проект цілком можуть реалізувати, але для цього необхідно продати нинішній будинок мерії на Хрещатику, 36, а також будівлі і приміщення служб і департаментів КМДА, які розкидані по всьому місту.
«Якщо ми знайдемо інвестора, щоб продати всі будівлі, в яких розташовані структури мерії, то тоді можемо за ці гроші побудувати (нова будівля), але не за бюджетні. І там, в одному місці, будуть всі служби », – зазначив Ніконов. За його словами, в нинішніх умовах знайти такого інвестора буде непросто.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас