ЄС допоможе Україні у розвитку держави при створенні умов для розвитку економіки - єврокомісар Хан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС допоможе Україні у розвитку держави при створенні умов для розвитку економіки - єврокомісар Хан

Казна та Політика
191
Європейський Союз готовий допомагати Україні, але українська влада повинна створити умови для розвитку економіки в країні, що автоматично наблизить її до ЄС, вважає комісар з питань Європейської політики сусідства та переговорів по розширенню Йоханнес Хан.
“Моя позиція полягає в тому, що, по-перше, ми готові допомагати Україні та українським політичним лідерам в питаннях розвитку держави, зокрема, з економічної точки зору. Йдеться про створення нових робочих місць, створення хороших умов для життя, і я думаю, що це є найважливішим на даний момент “, – сказав Й.Хан журналістам у Києві в ході покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної сотні.
За його словами, всі подальші кроки в цьому напрямку повинні відповідати Угоді про асоціацію з ЄС. Україна повинна змінити бізнес-клімат, оскільки іноземні інвестори зацікавлені і готові прийти або повернутися в країну для розвитку бізнесу, створюючи нові робочі місця.
“Думаю, якщо це буде виконано, Україна автоматично наблизиться до Євросоюзу”, – сказав Й.Хан.
Відповідаючи на запитання, чи бачить він Україну в складі ЄС, єврокомісар зазначив: “Це залежить від України як держави. Ми можемо тільки допомогти і надавати підтримку, за певних умов”.
Й.Хан розповів, що в четвер він вже зустрічався з представниками політичних партій, у тому числі з опозицією. “У мене відчуття, навіть переконаність, що всі сторони хочуть поліпшити ситуацію. І вони усвідомлюють, що дуже важливо, що необхідно досягти конкретних результатів”, – сказав він.
На думку єврокомісара, також важливо, щоб громадяни України змогли побачити конкретні результати діяльності влади, а “ЄС готовий допомагати, але все залежить від української влади”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас