Чи стане 2015 рік складнішим, ніж 2014? - підбірка найцікавіших коментарів від читачів Finance.UA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи стане 2015 рік складнішим, ніж 2014? - підбірка найцікавіших коментарів від читачів Finance.UA

Енергетика
2055
Наступного року на нас очікує ряд непопулярних рішень від уряду, прогнозує виконавчий директор міжнародного фонда Блейзера Олег Устенко. “Те, що ми переживаємо в 2014 році – ніщо в порівнянні з тим, що нас очікує в наступному, якщо ми не станемо нарешті жити «на голодному пайку». Країна, в якій впродовж 23 років не проводили реформ, у 2015 році не зможе існувати в тому ж режимі”, – переконаний експерт. Тому в наступному році нам варто очікувати збільшення тарифів вдвічі-втричі вже в першій половині 2015 року.
Найбільший інтерес у читачів Finance.UA у контексті прогнозу викликало саме питання збільшення тарифів. Пропонуємо вашій увазі підбірку найцікавіших коментарів від читачів Finance.UA – орфографія та пунктуація збережені.
herr_stratege Лучше горькая, но правда, чем приятная, но лесть. ©
Yuri1984 Объясните мне глупому: сколько стоит кубометр газа для населения? Сейчас в квитанции (счетчика нет) приходит счет на “норму” 7 кубов на человека, около 40 грн. Возьмем цену 380 долларов за 1000 кубов, возьмем курс 16 и получаем 380*16/1000*7 = 42 грн, за 7 кубов. То есть, я уже плачу по рыночному тарифу, а правительство планирует его поднять в 2-3 раза? Или я неправильно считаю?
Исправляюсь:
не 40 грн (это счет за отопление), а 9 грн 80 коп за газ на человека. Норма сейчас – 6 кубов. Выходит 1.5 грн за куб вместо 6 грн за куб? То есть, за газ население платит 1/4 тарифа? Предлагаю для населения ввести “полную” рыночную стоимость, это будет очень эффективно стимулировать установку газовых счетчиков и снижение потребления газа.
vov4ick Ще треба врахувати витрати на доставку газу споживачам. В багатоквартирних будинків, в собівартості, значну суму займають саме інженерні системи.
Але розрахунок цікавий.
kmg А для одного бородатого которий живе у Швейцарії із 3 паспортами і ганяє батальйони по складам за 1000км від фронту рік був просто супер, а наступний взагалі буде мега-супер-феєрія. І для другого чесного і справедливого карамельщика тоже буде “всьо чьотко”. Гроші до грошей, воші до вошей! Бандоолігархам – бабло і впровадження кріпосного права!
Для бидла – соціал-дарвінізм, паши за тарілку помиїв(/бетонний коробок 40м2) поки не здохнеш. Внутрішнього споживання і середнього класу – не треба, бо вони всюду свого носа пхають, а люмпен-біомаса не вийде сама з анабіозу бо буде зайнята пошуками жратви насущної.
PV а может все-таки счетчики нас рассудят – сколько потребляешь столько и платишь.
пусть малоимущие платят за то что потребяют, но пусть их пенсии и прочая социалка будет больше (за счет высокооплачиваемых), но и высокооплачиваемые пусть платят за полученные а не за начисленные услуги
stas717 На тему экономии:
По-сути и ежу понятно, что просто так давать кредиты никто не будет без гарантий того, что они смогут вернуться, поэтому нас не то чтобы вынуждают, просто ставят условия, либо бабки и снижения дефицита бюджета непопулярными методами либо крутитесь как хотите, но не забывайте, что по старым долгам еще надо платить. Замкнутый круг.
Valois товарищ Арсений не далее как год назад кричал что населению поставляют газ украинской добычи стоимостью 70$, а импортный (который по 350) идет предприятиям. вот предприятия пускай с нафтогазом и разбираются, а мне, пожалуйста, шебелинского тонну взвесьте:)
iryna_chumak Сейчас через нынешние заниженные тарифы, которые субсидируются за счет налогоплательшиков, одинаковую субсидию получает и пенсионерка, и олигарх. Хотя нет, чем больше у тебя кв метров жилья, тем бОльший кусок из бюджета ты получаешь за счет этих заниженных субсидированных тарифов.
Sovenok з 1 жовтня 2014 без лічильника та без центр. гарячого водопостачання 9 куб.метрів (6 кубів при гарячому водопостачанні) з людини по ціні 1,299 грн = 11,69 грн. Ціна газу з лічильником 1,182 грн. На газову колонку теж 9 кубів в місяць на людину. Це стосується багатоквартирних будинків.
В приватному секторі 1,089грн; 1,788грн; 3,645 грн в залежності від кількості спожитого газу за рік по лічильнику.
Вчора прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що девальвація зруйнувала ефект від зростання тарифів на ЖКГ послуги. “Тарифи не відповідають ринковій ціні, а за газ треба платити по ринку. Для того, щоб заплатити за газ по ринку, ми з бюджету цього року виділили 103 млрд грн НАК “Нафтогаз”, щоб купити газ і покрити різницю в тарифах”, – сказав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас