Депутати Києва вирішили передати непродані на аукціонах земділянки в довгострокову оренду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати Києва вирішили передати непродані на аукціонах земділянки в довгострокову оренду

Казна та Політика
330
Київська міська рада вирішила передати в довгострокову оренду земельні ділянки, які не були продані на земельних торгах. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав депутат Київради (фракція “УДАР-Солідарність”), голова комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Володимир Прокопів.
“На земельні ділянки, які виставлялися на аукціон, але не були продані, закінчився термін дії експертної грошової оцінки. Щоб не витрачати бюджетні кошти на проведення нової, і враховуючи не дуже сприятливу для продажу землі економічну ситуацію, вирішили запропонувати віддати ці ділянки в довгострокову оренду”, – написав він. Так, право оренди на земельні ділянки буде виставлено на торги. Стартовий розмір орендної плати пропонується встановити в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки.
Прокопів припустив, що в результаті проведення торгів розмір орендної плати буде встановлений вище, що забезпечить додаткові значні надходження до міського бюджету. Як повідомляло агентство, Київська міська державна адміністрація має намір провести відкриті земельні торги 5 листопада, де на продаж буде виставлено земельну ділянку площею 0,2505 га, розташований по вулиці Луначарського, 24А в Дніпровському районі.
Київміськадміністрація продала земельну ділянку площею 0,0788 га по вул. Кільцева дорога, 17 у Святошинському районі на аукціоні 22 жовтня.
Київрада очікує близько 160 млн гривень надходжень до міського бюджету від виставлених на аукціони 6 земельних ділянок.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас