Світовим нафтовидобувникам не слід знижувати виробництво - міністр Саудівської Аравії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовим нафтовидобувникам не слід знижувати виробництво - міністр Саудівської Аравії

Енергетика
711
Саудівської Аравії, США та інши нафтовиробникам світу не слід знижувати видобуток нафти, заявив вранці в середу у Відні міністр нафти Саудівської Аравії Алі ібн Ібрагім ан-Нуаймі (Ali bin Ibrahim Al-Naimi).
Як повідомляє агентство Bloomberg, він вважає, що ціни на нафту стабілізуються самі.
“Нікому не слід знижувати видобуток, і ринок стабілізується сам, – сказав А.ан-Нуаймі. – Чому Саудівська Аравія повинна скорочувати? США тепер великий виробник, чи повинні вони скорочувати видобуток?”
Котирування повинні визначатися ринком, додав міністр.
Тим часом міністр енергетики ОАЕ Сухейль Мухаммед аль-Мазруі висловив упевненість в тому, що ОПЕК прийме вірне рішення, яке стабілізує ціни. “Я впевнений, що ми приймемо вірне рішення для того, щоб стабілізувати ринок, – заявив він. – Ринок стає більше. ОПЕК не має певного цільового показника для вартості нафти”.
Міністр нафтової промисловості Анголи Хосе Марія Ботельо де Васконселос заявив про наявність надлишку нафти на ринку, зазначивши, при цьому, що причин для паніки немає. Він також висловив упевненість в тому, що держави ОПЕК досягнуть консенсусу на засіданні в четвер.
Надлишок нафти на ринку відзначив і міністр нафти Ірану Биджан Намдара Зангане. Регулювання ситуації, за його словами, потребують співпраці з ОПЕК від країн, що не входять в організацію.
Держави ОПЕК у четвер проведуть зустріч у Відні для обговорення ситуації на ринку ситуації. Ціни на нафту з червня цього року впали більш ніж на 30%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас