Місія МВФ завершила свою роботу в Києві. Чи буде решта кредитів - і коли? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ завершила свою роботу в Києві. Чи буде решта кредитів - і коли?

Кредит&Депозит
1795
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка прибула до Києва 11 листопада, завершила свою роботу, повідомило джерело в уряді.
“Сьогодні експерти місії поїхали”, – сказало джерело.
Як раніше повідомлялося, експерти місії повинні були обговорити з представниками влади країни поточну економічну ситуацію, прогрес у реалізації програми, а також політику влади, спрямовану на підтримку макроекономічної і фінансової стабільності та відновлення зростання економіки країни.
У середині листопада заступник прес-секретаря Департаменту зовнішніх відносин Фонду Вільям Мюррей (William Murray) повідомив, що місія МВФ приступить до перегляду програми тільки після формування нового складу Кабінету міністрів.
Рада директорів МВФ 30 квітня схвалив кредитну програму stand-by для України в обсязі $16,67 млрд, розраховану на два роки, а у вересні – схвалив прохання Києва та об’єднав третій і четвертий транші з метою отримання їх у поточному році без зміни загального обсягу програми .
Фонд зазначав, що економічна політика України, в цілому, здійснюється в рамках програми, проте конфлікт в східній частині країни негативно позначається на економіці і в цілому на ситуацію в країні, і компенсаційні заходи будуть мати вирішальне значення для досягнення ключових програмних цілей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас