Україна в 2014 році знизить споживання оцинкованого прокату на 35% - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в 2014 році знизить споживання оцинкованого прокату на 35% - прогноз

Казна та Політика
264
Україна в 2014 році, як очікується, скоротить споживання оцинкованого прокату на 35,2% в порівнянні з 2013 роком – до 263 тис. тонн, при цьому частка імпорту даного товару складе 44%.
Такий прогноз озвучив старший аналітик ТОВ “Метінвест – Холдинг” Павло Трунін на III Національній конференції учасників ринку сталевого будівництва “Стратегія розвитку галузі сталевого будівництва в нових ринкових умовах” в Києві в середу.
За його словами, в 2013 році обсяг споживання оцинковки вдруге з 2009 року скоротився через погіршення кон’юнктури ринку, а також через те, що до кінця 2012 року на складах металотрейдерів і сервіс-центрів залишилися значні обсяги невикористаного прокату.
“Стагнація будівельного сектора призвела до падіння споживання оцинкованого прокату в 2014 році на 35%, до найгірших показників за 10 років”, – констатував експерт.
П.Трунін також спрогнозував, що споживання прокату з полімерним покриттям в 2014 році знизиться на 34% – до 199 тис. тонн з часткою імпорту даного продукту на рівні 94%.
Обсяг виробництва металоконструкцій в Україні в 2014 році прогнозовано скоротиться на 28,7% – до 117 тис. тонн (у 2013 році – 164 тис. тонн). Обсяг споживання металоконструкцій в поточному році знизиться на 17,7% – до 93 тис. тонн (113 тис. тонн). При цьому на експорт було поставлено 39 тис. тонн металоконструкцій (зниження на 30%), імпортовано – 15 тис. тонн (зростання в 1,5 рази).
“Негативний вплив на обсяг виробництва металоконструкцій в 2014 році зробило зниження обсягу введених проектів в нежитловому будівництві та скорочення експорту. Історично більше половини обсягу поставок за кордон здійснювалося покупцям з РФ”, – зазначив експерт.
Група “Метінвест” та асоціація Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ) є організаторами III Національної конференції учасників ринку сталевого будівництва.
“Метінвест” є одним з членів Українського Центру Сталевого Будівництва, місія якого зробити металоконструкції кращим матеріалом вибору для будівництва. Об’єднання зусиль учасників ринку дозволить знизити витрати по всьому ланцюжку створення вартості і підвищити конкурентоспроможність сталевого будівництва. У довгостроковій перспективі це сприятиме збільшенню частки сталевих конструкцій в Україні і створить для гравців галузі істотний додатковий ринок збуту.
Як повідомлялося, I Національна конференція учасників ринку сталевого будівництва відбулася в травні 2012 року в Києві. Підсумком зборів стало створення Українського Центру Сталевого Будівництва.
“Метінвест” – найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи розташовані здебільшого в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.
“Метінвест” є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що розташовані в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас