Влада Франції звинувачує Total в корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Франції звинувачує Total в корупції

Фондовий ринок
474
Влада Франції звинувачує нафтогазову корпорацію Total в корупції у зв’язку з іранськими контрактами 1990-х – початку 2000-х рр., оголосила у вівторок прокуратура Парижа.
Як передає AFP, крім Total судові розгляди очікують двох іранських посередників.
У минулому році французька компанія виплатила $398, 2 млн в рамках врегулювання кримінальних та цивільно-правових звинувачень у підкупі іранських чиновників.
Тоді ж французька прокуратура, яка вела своє розслідування з 2006 р, рекомендувала притягнути до судової відповідальності гендиректора Total Крістофа де Маржері, загиблого в аварії в московському аеропорту “Внуково” у жовтні.
Згідно з даними американського міністерства юстиції керівник іранської інжинірингової держкорпорації допоміг Total отримати вигідні концесії у двох великих енергетичних проектах: на газовому родовищі Південний Парс, одному з найбільших у світі, і на нафтогазових блоків Sirri A і E в Перській затоці. Французька компанія в свою чергу в період з 1995 по 2004 рр. виплатила близько $60 млн хабарів посередникам, яких вибрав іранський чиновник. Total намагалася замаскувати хабара під гонорари за різні консультації і “витрати на розвиток бізнесу”.
Де Маржері в той період керував геологорозвідкою і видобутком Total на Близькому Сході. За словами представника французької прокуратури, якби не смерть, його б чекав суд.
Вашингтон оголосив у червні 2013, що справу Total буде повністю закрито в 2016 р, якщо компанія буде дотримуватися умов угоди з владою США і не допустить нових порушень.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас