Чергова гучна справа: із банківської комірки екс-директора департаменту держзакупівель Міноборони вилучили $420 тис., його заарештовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чергова гучна справа: із банківської комірки екс-директора департаменту держзакупівель Міноборони вилучили $420 тис., його заарештовано

Казна та Політика
4338
Слідчий Головної військової прокуратури за участю “убозівців” у Київській області провів обшук індивідуального сейфа (банківської комірки), яку використовував колишній директор департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України. В ході обшуку виявлено та вилучено грошові кошти в сумі $420 тис.
Як повідомляє у вівторок сайт Генпрокуратури, екс-директор департаменту повідомлений про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Стосовно нього застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.
Генпрокуратура не називає імені заарештованого.
22 листопада Генпрокуратура повідомляла, що Головна військова прокуратура України заарештувала колишнього директора департаменту закупівель Міноборони. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання владою та службовим становищем посадовими особами Міноборони України, які входять до складу комітету з конкурсних торгів.
Слідчий відділ ГВП Генпрокуратури встановив, що ця посадова особа в жовтні поточного року протиправно і незаконно сприяв тому, щоб тендер на поставку дизельного палива на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на поставку дизпалива для потреб Міноборони України, зокрема сил АТО, становила 443297742 грн.
21 листопада слідчим суддею Печерського суду Києва за клопотанням прокурора ГВП колишньому директору департаменту Міноборони обрано запобіжний захід – утримання під вартою, з одночасним визначенням застави в розмірі майже 16 млн. грн. Заарештований знаходиться в слідчому ізоляторі Києва.
ГВП також провела спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області обшуки за місцем роботи та проживання вищевказаних осіб, у тому числі в одного з заступників міністра оборони України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас