Інвестори збільшили ставки на зміцнення долара до рекордних $48 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори збільшили ставки на зміцнення долара до рекордних $48 млрд

Валюта
1998
Долар знову став найпривабливішою валютою для хеджевих фондів: ці інвестори та інші великі спекулятивні гравці збільшили обсяг чистих довгих позицій по долару до рекордних $48 млрд, свідчать дані Комісії з термінової ф’ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) США.
Як повідомляє агентство Bloomberg, учасники ринку чекають продовження наймасштабнішого ралі американської валюти з часу глобальної фінансової кризи і роблять ставку на зростання долара до євро, ієни, фунту та іншим п’яти основних світових валют.
Що розраховується Bloomberg індекс Dollar Spot з середини року зріс майже на 10%.
Економіка США, що відновлюється після скочування в 2007 році в найглибшу рецесію з часів Великої депресії, все ще не повернулася до докризових темпів зростання. Проте її перспективи здаються інвесторам більш привабливими на тлі посилення очікувань дефляції в єврозоні, зафіксованої в Японії технічної рецесії і гальмування в країнах, що розвиваються на чолі з Китаєм.
США – найчистіша сорочка в брудній білизні світової пральні, – заявила Дженіфер Вейл, глава відділу інструментів з фіксованою прибутковістю US Bank Wealth Management, керуючого активами на $120 млрд. – Популярність ставок на зростання долара не здається мені надмірною – ці позиції пов’язані з очікуванням подальшого зростання економіки”.
Згідно з даними CFTC, за тиждень по 18 листопада кількість чистих довгих позицій хедж-фондів та інших великих спекулятивних гравців по долару досягло 393 тис. 529 ф’ючерсів. Ще в липні число ставок на зміцнення долара до восьми основних валют було менше кількості позицій, зайнятих у розрахунку на його ослаблення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас