"Укрзалізниця" розгляне питання покупки дизель-поїзда Крюківського вагонзаводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" розгляне питання покупки дизель-поїзда Крюківського вагонзаводу

Казна та Політика
717
“Укрзалізниця” розглядає можливість придбання пасажирського дизель-поїзда нової серії – для пасажирських перевезень у приміському та міжрегіональному сполученні, виробництво яких почав Крюківський вагонобудівний завод (Кременчук, Полтавської обл.).
Як повідомила прес-служба міністерства, про це йшлося під час зустрічі з питань оновлення залізничного рухомого складу за участю заступника міністра інфраструктури України Володимира Корнієнка, представників “Укрзалізниці” і КВБЗ.
За словами заступника генерального директора “Укрзалізниці” Олександра Зародова, дизель-поїзд успішно пройшов випробування на гірських ділянках Карпат і має позитивний висновок міжвідомчої комісії з приймання, і “Укрзалізниця” готова до розгляду питання щодо придбання цього поїзда.
“З технічної точки зору поїзд відповідає європейським стандартам, за умовами комфорту – вимогам сучасності, має герметичні міжвагонні переходи, систему клімат-контроль, зручні крісла для пасажирів, один з вагонів обладнаний для перевезення маломобільних пасажирів”, – повідомив Зародов.
У свою чергу глава Крюківського вагонобудівного заводу Володимир Приходько повідомив, що цей дизель-поїзд може курсувати як на приміських, так і на міжрегіональних маршрутах. Його максимальна експлуатаційна швидкість досягає 140 км / ч. Поїзд складається з трьох вагонів, має 280 сидячих місць, або може перевозити 667 пасажирів з місцями “стоячи”.
У подальших планах КВБЗ за таким же принципом виготовити модель нового електропоїзда для приміського та регіонального сполучення.
Нагадаємо, що КВБЗ представив зазначений дизель-поїзд на Міжнародній спеціалізованій виставці “ІнноТранс” в Берліні у вересні.
КВБЗ є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів – пасажирських і вантажних. В цілому випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, вагони метро, ескалатори та запчастини до них, контейнери, дорожню техніку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас