Іран хоче переконати Саудівську Аравію знизити квоту видобутку нафти для країн з ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран хоче переконати Саудівську Аравію знизити квоту видобутку нафти для країн з ОПЕК

Енергетика
873
Іран хоче переконати Саудівську Аравію, найбільшого члена ОПЕК, знизити обсяги видобутку і поставок нафти, повідомило іранське інформаційне агентство Mehr.
Зустріч іранського політика Біджан Намдара Занганеха (Bijan Namdar Zanganeh) і міністра нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі (Ali Al-Naimi) планується провести за зачиненими дверима у Відні 27 листопада. У цей день відбудеться чергове засідання ОПЕК.
Як повідомляє Mehr, в рамках зустрічі представників влади Ірану та Саудівської Аравії планується виробити єдину позицію для підтримки світових цін на нафту. Агентство повідомляє, що в результаті цієї зустрічі ОПЕК буде запропоновано знизити квоту на видобуток нафти на 1 млн б/д.
Агентство Bloomberg у свою чергу пише, що влада Ірану не стала коментувати тему майбутньої зустрічі міністрів нафти Ірану і Саудівської Аравії у Відні.
Тим часом, половина з опитаних Bloomberg аналітиків вважає, що ОПЕК знизить квоту на видобуток нафти для підтримки цін на нафту. У той же час друга половина аналітиків не бачить причин для зниження квоти добового видобутку нафти для країн, що входять в організацію країн-експортерів нафти.
Рішення ОПЕК знизити обсяги видобутку нафти буде “підтримано ринком”, пише Bloomberg з посиланням на експертів. “Я не впевнений, що цього (зниження квоти на видобуток нафти – АНІ) буде достатньо, щоб підняти ціни і повернути їх на рівень $90”, – сказав керуючий директор консультаційної фірми Navitas Resources Том Джеймс агентству Bloomberg телефоном.
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) 27 листопада у Відні проведе чергове засідання, на якому встановить квоту добового видобутку нафти для країн, що входять в організацію.
Тим часом, роком раніше на засіданні ОПЕК була встановлена квота в розмірі 30 млн б/д, однак, за даними жовтня, країни ОПЕК добували в середньому 30,97 млн б/д. ОПЕК перевищила квоту за підсумками п’ятого місяця поспіль.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас