Силовики взяли під охорону нафтопродукти на скандальному Одеському НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Силовики взяли під охорону нафтопродукти на скандальному Одеському НПЗ

Енергетика
3265
Силовики взяли під охорону нафтопродукти на Одеському нафтопереробному заводі (НПЗ) і проводять слідчі дії, повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області.
“На території Одеського НПЗ проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження. Відповідно до постанови суду державною охороною здійснюється забезпечення охорони нафтопродуктів з метою їх подальшої передачі на відповідальне зберігання державному підприємству”, – зазначають у прокуратурі.
За даними прес-служби, раніше правоохоронці звернулися до суду і домоглися рішення про державну охорону нафтопродуктів на Одеському НПЗ. Спроби представників заводу оскаржити це рішення в апеляційному порядку не увінчалися успіхом.
При цьому в прокуратурі не змогли відповісти на питання, до якого силового відомства відносяться кілька десятків озброєних людей, які пройшли на його територію із застосуванням сили до охорони заводу.
У свою чергу на Одеському НПЗ заявляють, нафтопродукти, що там зберігаються, хочуть викрасти, а події на заводі можуть призвести до екологічної катастрофи.
“Існує кримінальна справа щодо Одеського НПЗ, в рамках якої були заарештовані нафтопродукти, які знаходяться на заводі. Їх вартість – як мінімум $55 млн. Зараз йде слідство, після його закінчення матеріали повинні бути передані в прокуратуру, а прокуратура далі передає в суд. Суд його розглядає і виносить рішення: продати арештоване або конфіскувати. Однак, не чекаючи судового рішення, вони вирішили ці нафтопродукти забрати і продати. Як правило, державі в таких випадках нічого не дістається”, – заявив ряду ЗМІ юрист заводу Денис Серебренніков.
Події на Одеському НПЗ також прокоментував голова Дніпропетровської обладміністрації Ігор Коломойський, якого низка ЗМІ називає ініціатором дій силовиків. У коментарі російському телеканалу “Дождь” він повідомив, що нафтопродукти будуть відправлені на склади держпідприємства “Укртранснафтопродукт” з метою запобігання подальшого вивезення арештованого на заводі палива в інтересах бізнесмена Сергія Курченка, що знаходиться зараз в Москві.
І. Коломойський також виступив за закриття Одеського НПЗ. “Це не наш завод і нас він не цікавить, у нас є недовантажений Кременчуцький завод, а Одеський НПЗ треба закрити, щоб не псувати екологію Одеси. Вона повинна бути блискучою після втрати Криму”, – заявив він.
Як повідомлялося, наприкінці жовтня одеські правоохоронці вже проводили силові дії на Одеському НПЗ. Тоді за офіційною версією вони намагалися з’ясувати, який обсяг із заарештованого в травні палива, що належить компанії “Східно-європейська паливно-енергетична компанія” (ВЕТЕК) бізнесмена Сергія Курченка і зберігається на Одеському нафтопереробному заводі, був вивезений з підприємства.
Прокуратура Одеської області повідомила, що здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за низкою статей Кримінального кодексу, в тому числі за ч.5 ст. 191, ч.3 ст. 212, ч.5. ст. 205, ч.3 ст. 209 та ч.2 ст. 364. У рамках розслідування цих кримінальних проваджень прийнято рішення переміряти обсяг зберігається на Одеському НПЗ палива.
У свою чергу, на заводі заявили, що під прикриттям розслідування кримінальних проваджень правоохоронці вивозять нафтопродукти з заводу на користь третіх осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас