Передоплата за комуналку справедлива лише для великого бізнесу, але не фізичних осіб - екс-мер Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Передоплата за комуналку справедлива лише для великого бізнесу, але не фізичних осіб - екс-мер Києва

Енергетика
1323
Колишній мер Києва, депутат Київради Олександр Омельченко вважає указ президента Петра Порошенка “Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року” своєчасним.
“Указ, в основному, об’єктивно справедливий – стосовно великих підприємств, державних підприємств, але до середнього та малого бізнесу він не може бути застосований. І що стосується фізичних осіб – він не може бути застосований, ні сьогодні, ні завтра. Скажіть, як можна переконати людину, щоб вона попередньо оплатила ненадані послуги, тобто інвестувала в енергетику? Немає ніяких гарантій, не тільки за кількість послуг, але і за їх якість. Ми на сьогодні не можемо переконати столичну владу, що усі прибори обліку якості повинен забезпечити постачальник. Виглядає так, що це не постачальник намагається переконатися, що його не обманює споживач, а навпаки – споживач захищається від постачальника”, – вважає Омельченко. Викликають сумніви у екс-мера і нові встановлені тарифи на комуналку.
“Коли кабінет міністрів затверджував у червні-липні тарифи на комунальні послуги, вони обговорювалися всенародно? Вони були прозорими? Вони були опубліковані в пресі і “вступають в силу через 4-5 днів”. Під кого вони були розраховані? На 72% незаможних громадян? Під монополістів – “Київенерго”, “Київгаз”, “Київводоканал”, – заявив він.
Нагадаємо, згідно із рішенням РНБО “Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року”, з 1 грудня буде введена система передоплати за споживання енергоносіїв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас