Відомий американський мільярдер закликав "роздрібнити" Нафтогаз як "джерело корупції" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відомий американський мільярдер закликав "роздрібнити" Нафтогаз як "джерело корупції"

Казна та Політика
2146
Відомий американський фінансист Джордж Сорос закликав МВФ і ЄС надати Україні додаткові 20 млрд. Євро і «негайно роздрібнити НАК «Нафтогаз України»
Про це він заявив в інтерв’ю німецькому журналу Cicero.
«Міжнародний валютний фонд разом з ЄС мав би підтримати Київ додатковими 20 млрд євро, які б пішли на військові витрати і завдані війною збитки», – сказав він.
При цьому він додав, що в майбутньому Україна буде вимагати «ще стільки ж грошей», щоб провести необхідні структурні реформи.
На його переконання, ЄС має фінансово допомогти Україні, оскільки українці «борються і за свободу Європи». Також він заявив, що мільярди, якими Захід може допомогти Україні, є ще дуже малою сумою порівняно з тим, скільки могла б коштувати Європі війна з Росією. Якщо ж Європа не допоможе Україні, то, вважає Сорос, ЄС може розпастися під впливом Росії.
При цьому введення Заходом санкцій проти Росії бізнесмен назвав правильним кроком. За його словами, німецькі підприємці, які в даний час критикують політику санкцій, самі винні, оскільки свого часу інвестували в Росію, незважаючи на існуючі ризики.
Піднімаючи тему реформ і необхідності подолання корупції в Україні, меценат запропонував, зокрема, «негайно роздрібнити» НАК «Нафтогаз України», оскільки вона є «одним з основних джерел корупції і залежності від Росії».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас