Головною для нового уряду має стати реформа газового сектора - Світовий банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головною для нового уряду має стати реформа газового сектора - Світовий банк

Енергетика
469
Реформа газового сектора дозволить країні не тільки стабілізувати бюджетну ситуацію, вважають у Світовому банку.
Реформа нафтогазового сектора, включаючи заходи з оздоровлення Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», досягненню енергонезалежності країни, повинні стати головним пріоритетом роботи нового уряду, заявив під час п’ятого Українського інвестиційного форуму глава представництва Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Чісао Фан.
«Питання не в тому, що Світовий банк хоче від України. Важливо те, що потрібно країні. А країні потрібно стабілізувати економіку, банківський сектор. Але головне – реформа газового сектора. По-моєму, це має стати першим пріоритетом роботи уряду», – сказав Фан.
Він зазначив, що дефіцит бюджету «Нафтогазу» втричі перевищує дефіцит держбюджету. «Це суттєва ноша для бюджету», – підкреслив Фан.
Він також спростував тезу про користь низьких тарифів для бідного населення. На думку Фана, збалансовані тарифи разом з адресною допомогою найбільш вразливим верствам населення виправлять ситуацію. «Реформа газового сектора дозволить країні не тільки стабілізувати бюджетну ситуацію, Україна, таким чином, одним пострілом вб’є і двох, і трьох і чотирьох зайців» – сказав Фан, говорячи про необхідність проведення економічних реформ.
Глава представництва зазначив, що ще одним пріоритетом роботи уряду повинні стати заходи з розвитку приватного сектора та залучення інвестицій в приватний сектор, як основний двигун економічного розвитку.
«Міжнародна допомога Україні, яка переживає серйозну кризу зараз, була і залишається безпрецедентною. Міжнародні фінансові інститути надають широку підтримку – і в проектах розвитку державного сектора, інфраструктури, охорони здоров’я. З боку Світового банку, зокрема, через Міжнародну фінансову корпорацію ми надаємо кредити для приватного сектора, – сказав Фан. – Але українська влада також мусить працювати в цьому напрямку – розвитку саме приватного сектора та залучення приватних інвестицій».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас