Заправки зобов'язали показувати водіям паспорти якості нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заправки зобов'язали показувати водіям паспорти якості нафтопродуктів

Енергетика
838
Уряд посилив контроль за якістю і безпекою нафтопродуктів, що реалізуються через мережу АЗС.
На засіданні прийнято постанову, яка вносить зміни в Правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами, повідомляє прес-служба уряду.
Нововведення мають вирішити такі питання:
- Підвищення якості та безпеки нафтопродуктів, що реалізуються через мережу АЗС. Приміром, забороняється продаж нафтопродуктів, які не відповідають вимогам нормативних документів щодо їх якості та безпеки;
- Реалізація прав споживачів на належну якість нафтопродуктів, на отримання необхідної та достовірної інформації щодо показників їх якості, безпеки для життя, здоров’я та майна споживачів, умов безпечного використання нафтопродуктів. Вносяться зміни, згідно з якими суб’єкт господарювання, який здійснює продаж нафтопродуктів, зобов’язаний своєчасно надати споживачеві необхідну, доступну та достовірну інформацію про нафтопродукти, а також на вимогу споживача – копію документа про якість (паспорт якості) та копія декларації про відповідність;
- Встановлення обов’язку щодо наявності на АЗС еталонних мірників для перевірки на точність роботи паливо-, масло – і газороздавальних колонок, забезпечить захист прав споживачів на відпуск нафтопродуктів в повній мірі, обсязі і відповідній якості. Також передбачається, що засоби вимірювальної техніки, зокрема резервуари, застосовувані на АЗС, підлягають перевірці чи державній метрологічній атестації відповідно до вимог нормативно-правових актів та нормативних документів з метрології.
Раніше київський Інститут споживчих експертиз провів дослідження популярного “дев’яносто п’ятого” бензину на заправках і дійшов висновку, що понад 20% проб палива виявилися не кондиційним, тобто не відповідали жодним нормативам.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас