Нацбанк буде приймати в заставу підприємства при видачі стабілізаційних кредитів банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк буде приймати в заставу підприємства при видачі стабілізаційних кредитів банкам

Кредит&Депозит
431
Національний банк вирішив видавати стабілізаційні кредити банкам під заставу цілісних майнових комплексів. Про це йдеться в постанові регулятора №726 від 18 листопада.
В українському законодавстві під ЦВК маються на увазі господарські об’єкти із замкнутим циклом виробництва (робіт, послуг), тобто підприємства, цехи, виробничі ділянки. Сюди входять не тільки будівлі, але і земділянки під ним, різні допоміжні споруди, інвентар, сировина.
Стабілізаційні кредити виділяються платоспроможним комерційним банкам, у яких виникли проблеми з ліквідністю. Термін такого кредиту – від двох до п’яти років, його обов’язкова умова – прийняття програми фінансового оздоровлення банку.
Раніше в перелік забезпечення за стабілізаційними кредитами входили державні облігації, боргові папери Нацбанку, облігації Державної іпотечної установи та підприємств, різні гарантії від Кабміну, урядів інших країн, надійних іноземних банків, іноземна валюта, банківські метали, майнові права за іпотечними договорами банку і нерухоме майно банку або його акціонера.
Нагадаємо, що з початку року в Україні збанкрутували 26 комерційних банків, і в НБУ заявляли, що цей процес триватиме.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас