В цілому по Україні запуск систем опалення проведено успішно - похвалився Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В цілому по Україні запуск систем опалення проведено успішно - похвалився Мінрегіон

Казна та Політика
117
В цілому запуск систем опалення по всій території України проведено успішно. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрій Бєлоусов, повідомили в прес-службі КМУ.
Він нагадав, що уряд прийняв постанову № 296, якою затверджено ліміти обсягів природного газу для споживачів в розрізі регіонів та щомісяця до кінця опалювального сезону з урахуванням зменшення для ТКЕ на 30%, починаючи з 1 серпня 2014. Крім того, заступник Міністра зазначив, що згідно з постановою опалювальний сезон території повинні починати за узгодженням з Мінрегіоном та Міненерговугілля.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства постійно моніторить з Гідрометцентром температурний режим. Завдяки цьому, як тільки було зафіксовано похолодання, Мінрегіон і Міненерговугілля 20 жовтня направили відповідні листи в облдержадміністрацію про початок опалювального сезону в регіонах.
“Протягом 10 днів проходив запуск, і протягом 10 днів міста та райони були підключені до опалення, – сказав чиновник. – Загалом на сьогодні запуск вже проведено, є деякі аварійні відключення, які зазвичай оперативно усуваються. Великих серйозних запитань у нас немає”.
Він підкреслив, що при Мінрегіоні цілодобово працює диспетчерська, яка два рази на добу зв’язується з усіма регіонами. В регіонах теж існують такі диспетчерські на рівні областей, які в свою чергу тримають зв’язок з кожним містом і районом: “Тобто кожен ранок і вечір, а якщо є необхідність, то і частіше, ми отримуємо інформацію про те, де і як в нас проходить опалювальний сезон”.
При цьому заступник міністра заявив, що і контрольовані українською владою території Донецької та Луганської області в цілому теплом забезпечені.
На даний момент, сказав чиновник, основним завданням є зниження споживання газу та дотримання певних щомісячних лімітів споживання природного газу.
“Якщо взяти серпень, вересень, жовтень і 15 днів листопада, то сумарно за вказані три з половиною місяці ми ще знаходимося в межах певних лімітів”, – зазначив заступник міністра.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас