Українці не виконуватимуть указ про передоплату за комуналку - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не виконуватимуть указ про передоплату за комуналку - експерти

Казна та Політика
2874
Підприємства і населення України будуть вносити предоплату за ЖКГ тільки в разі надання системи пільг і знижок, заявив в коментарі заступник директора Асоціації міст України, колишній заступник міністра Мінрегіону Олександр Мазурчак.
Зазначимо, президент Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО “Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року”, яке передбачає введення з 1 грудня системи передоплати за споживання енергоносіїв.
“Щодо підприємств, то вони також не зможуть вносити наперед гроші якщо не буде пільгового кредитування під цю передоплату. Тому для існування такого розрахунку потрібні короткострокове кредитування підприємств і організацій”, – пояснив експерт.
Найкращий варіант для держустанов, на його думку, це робити передоплату через Держказначейство. “В іншому випадку цей механізм (запропонований Порошенком і РНБО – ред.) працювати не буде, тому що ні підприємства, ні люди не мають можливості платити заздалегідь”, – додав Мазурчак.
Такої ж думки і Ірина Назаревич, перший віце-президент Всеукраїнської федерації споживачів “Пульс”. Експерт вважає, що населення не буде достроково платити за комунальні послуги, за винятком пенсіонерів.
“Інша справа як забезпечити виконання цієї вимоги влади. ЖЕКи не можуть не впускати до квартир людей, які не внесли передоплати, водоканал також навряд чи зможе перекрити воду неплатникам, оскільки системи йдуть загальні на весь будинок”, – додала Назаревич.
Нагадаємо, наприкінці вересня президент українського аналітичного центру Олександр Охрименко заявляв, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні виросли на 40-60%. Але з листопада поточного року, за його словами, українці почнуть отримувати нові платіжки за опалення, і вже тоді, в середньому одна сім’я за місяць буде платити від 600 до 1000 гривень за послуги ЖКГ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас